Workshops van Arte-P

Activiteiten voor ouderen of mensen met dementie

WORKSHOPS OP MAAT

In de workshops kunnen verschillende onderdelen gebruikt worden;

- theater/spel/theatersport (improvisatie)
- muziek, zang en beweging
- audiovisuele middelen
- poëzie
- grimeren

 

Theater is een fantastisch middel om beter te leren samenwerken en sociale vaardigheden te versterken, zodat je daar ook wat aan hebt in het dagelijkse leven. Ik heb een vrij actieve werkwijze en vind het vooral belangrijk dat er een veilige plek wordt geboden waarin iedereen helemaal zichzelf kan zijn. En plezier maken met elkaar staat voorop. Ik kijk naar de doelgroep en naar wat er op dat moment nodig is. Op maat dus!

 

 

INCLUSIEF LOCATIE EN LUNCH

Het is tevens mogelijk om op de locatie Ol'rangerie in Naaldwijk een verzorgde ochtend of middag te reserveren. Een theaterworkshop en afsluitend of voorafgaand van een uitgebreide zelfgemaakte lunch. 

 

 

 

PRIJS

De prijzen van de workshops zijn afhankelijk van het tijdstip, de grootte van de groep, hoe vaak het is en de duur van de workshop. Wilt u meer informatie dan kunt u mij mailen of bellen. Bij contact vindt u hoe ik bereikbaar ben!

Voor scholen in het voortgezet onderwijs; ik ben Cultuurkaart-acceptant

Ga naar Cultuurkaart acceptant

  • DSC_3374.jpg
  • DSC_4922.jpg
  • DSC_5563.jpg
  • DSC_8825.jpg
  • grimeren__7.jpg

 

REFERENTIES WORKSHOPS

K. de Bruijn van ISW/VMBO Lage Woerd, Naaldwijk:

'Petra van Mil is in staat om leerlingen een veilig en vertrouwd gevoel te geven. Zij stelt hen op het gemak en door haar enthousiasme durven leerlingen zichzelf te laten zien.

De opbouw van de lessen is afwisselend en snel, zodat de aandacht van de leerlingen behouden blijft. Zij blijft hen prikkelen en bereikt dat leerlingen zichzelf meer en meer durven laten zien. Als blijkt dat een bepaalde opdracht te hoog gegrepen is, dan is Petra in staat het programma zo aan te passen dat leerlingen toch succes ervaren.

Door haar expertise in het theatervak zou ik graag vaker van de diensten van Petra van Mil gebruik willen maken. Enerzijds als workshop docent, anderzijds als adviseur bij het opzetten van de lessen Culturele en Kunstzinnige Vorming.'

R. Zwinkels van Praktijkschool ProNovaCollege, Schiedam:

'In de lessen theater zat een duidelijke opbouw waardoor de leerlingen over een steeds hogere drempel geholpen worden. De leerlingen durfden uiteindelijk alleen voor de camera plaats te nemen waarbij ze iets vertelden over iets wat hen dierbaar is.'

'Petra van Mil weet de leerlingen zo te enthousiasmeren dat zelfs de meest verlegen leerlingen iets van zichzelf durven te laten zien. Daarnaast leeft Petra zich heel goed in de leerlingen in. De lessen brengt ze flitsend, opbouwend en er is weinig ruimte voor onrust bij de leerlingen. Bij de evaluatie onder leerlingen werd aangegeven dat ze meer van zichzelf durven te laten zien en minder angst hiervoor hebben.'

  

Workshops van Arte-P van afgelopen seizoen in de Cultuurschuur;

WORKSHOP 'HIER BEN IK' 

Petra van Mil verzorgt in De Cultuurschuur in Monster op vier avonden een theaterworkshop waarin jij centraal staat.

Wil je wat steviger in je schoenen staan? Zou je jezelf gemakkelijker willen presenteren? Wil je wat meer zelfvertrouwen en echt geloven dat het goed is zoals je bent? De workshop 'Hier ben ik' kan je daarbij helpen.

Petra van Mil gebruikt theater als middel om meer in je eigen kracht te komen, meer zelfvertrouwen en lef te krijgen. In de workshop 'Hier ben ik' wordt gebruik gemaakt van theater(sport), waarin aandacht wordt besteed aan improvisatie, inleving, communicatie en presentatie. Plezier maken met elkaar staat voorop!

De eerste workshops zijn geweest op maandagavond 29 oktober, 5 november, 26 november en 3 december 2012, van 20.30 uur tot 22.00 uur in de Kas van De Cultuurschuur De kosten zijn € 60,-- voor vier avonden

 

WORKSHOP LAAT JE STEM HOREN

Op zaterdag 12 januari 2013 startte Petra van Mil workshops Laat je stem horen in De Cultuurschuur.

Zingen is heerlijk maar niet iedereen durft het. Of je wel of geen mooie stem hebt, dat doet er helemaal niet toe. Zingen maakt iets los in je, het geeft je een vrij gevoel.

Onderdelen van de workshops Laat je stem horen zijn zingen en door middel van theaterspeloefeningen jezelf beter durven presenteren, ervaren dat je je stem mag laten horen en hoe het is om op een podium te staan. Maar vooral genieten van zingen met elkaar!

Petra van Mil is theaterdocent, heeft een eigen theaterschool en houdt van zingen. Zij zong mee in vele opera's en musicals van Westlandse bodem. De workshops Laat je stem horen zijn groepsworkshops en op zaterdag 12 januari start Petra met een gratis proefles van 13.00 – 14.00 uur. Zij geeft dan informatie over wat ze doet en je kunt alvast een beetje 'proeven'.

De daarop volgende workshops waren op: zaterdag 19/01, 02/02, 16/02 en 02/03 van 13.00 – 15.00 uur. De kosten voor de serie van vier workshops zijn € 80,--.

  

Arte-P - Tel: 06 – 385 650 92 - E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Ontwerp en realisatie: Stdesign Concept + Creatie